Černá zabijačková polévka

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 10
Náročnost:
Autor:

Suroviny
3 litr vývar z masa
0,5 litrů vepřové krve
100 gramů slaniny bez kůže
150 gramů velkých krup
100 gramů cibule
50 gramů vepřového sádla
80 gramů vepřových škvarků
podle chuti - třený česnek, sůl, majoránka, nové koření, mletý pepř, polévkové koření.


Postup
Syrovou vepřovou krev dobře rozšleháme a přes hustý cedník ji za stálého míchání vlijeme do vařícího vývaru a ještě krátce povaříme. Doměkka uvařené kroupy několikrát propláchneme studenou vodou, necháme okapat a pak vložíme do polévky. Přidáme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninu, utřený česnek, na sádle usmaženou na drobno nakrájenou cibulku, drcenou majoránku, pepř, nové koření, podle chuti osolíme a necháme ještě krátce přejít var. Nakonec dochutíme polévkovým kořením a přidáme vepřové škvarky



www.netkucharka.cz