Carpacio z kapra s vinnou esencí

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
300 g čerstvý kapr – filet
2 lžičky cukru krupice
1 lžička soli
1 lžička hořčice
1dcl olivového oleje
0,05dcl bílého vína
1 stroužek česneku
Svazek čerstvých bylinek – Fines Herbes
Drcený barevný pepř


Postup
Hřbet filetovaného kapra zasypeme směsí cukru a soli a necháme 24 hodin odležet.
Důkladně omyjeme a osušíme, potřeme směsí hořčice a drceného pepře a necháme dalších 12 hodin odležet
Po vyjmutí z ledničky krájíme ostrým nožem na tenké plátky a klademe na vychlazený talíř.
Z oleje, česneku a bílého vína ušleháme hladkou omáčku, kterou pokapeme plátky kapra. Zdobíme směsí salátů a posypeme hrubou mořskou solí, sekaným koprem a doplníme lososovým kaviárem. Podáváme s bílým pečivem


Poznámka
Porce by měla mít asi 80g carpacia.



www.netkucharka.cz