Kategorie: Masové saláty Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: středně obtížný Autor: Tescoma s chutí – 26.1. 2010 - TV |
Suroviny
1 kg mražených slávek (nevyloupaných)
2 šalotky
8 cherry rajčat
8 sušených rajčat
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce chilli oleje
lžíce medu
směs listových salátů (radicio, frise, špenát, rukola, lolo rosso, lolo biondo)
Postup
Mražené slávky dáme rozmrznout a pak je vhodíme do vroucí vody na 5 minut. Vařené slávky necháme zchadnout a vyloupeme je. Na pánvi orestujeme najemno pokrájenou šalotku, půlky cherry rajčat a slávky. Pak přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata. Na dresink rozmícháme citronovou šťávu, olivový olej, chilli olej a med. Připravíme směs listových salátů. Na talíře naservírujeme malý salátek, do něj upravíme orestované mušle a lehce zastříkneme dresinkem.
Poznámka
TESCOMA S CHUTÍ - 26.1. 2010
Udělejte si doma salát jak z vyhlášené restaurace na rybí speciality. Radek Šubrt vám ukáže, jak na věc!
www.netkucharka.cz