0155.francouzská bageta od EVA

Kategorie: Housky/rohlíky/bagety
Hodnocení: ***
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor: EVA

Suroviny
450 ml vody
1,5 lžíce medu
1,5 lžičky soli
1,5 lžičky cukru
800 g hladké mouky
2 lžičky sušeného nebo 0,5 kostky čerstvého droždí


Postup
Po vykynutí z těsta vytvarujeme dlouhé bagety (postup např. u receptu č.611), naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout. Nahoře nařízneme několik šikmých řezů a před pečením potřeme slanou vodou. Pečeme při 180°C / 25 minut. Hotové ihned přendáme z plechu na mřížku.


Poznámka
Nastavení pekárny: Program Těsto



www.netkucharka.cz