Bílková roláda s čokoládovým krémem

Kategorie: Moučníky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Těsto:
6 bílků
170 g práškového cukru
60 g rozpušťěného másla
170 g hrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
Krém:
0,4 l mléka
2 lžíce hrubé mouky
2 žloutky
80 g čokolády na vaření
80 g práškového cukru
150 g másla


Postup
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vyšleháme dohladka. Potom do sněhu střídavě vmícháme po lžících máslo a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Plech vyložíme mastným papírem, rozetřeme na něj těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dorůžova. Těsto i s papírem zavineme do rolády a necháme vychladnout. Z vychladnuté rolády stáhneme papír, potřeme ji krémem, zavineme, vrch rolády potřeme zbylým krémem a vidličkou ozdobíme. Na několik hodin dáme na chladné místo.

Krém: V časti mléka rozmícháme mouku a žloutky. Zbylé mléko, rozlámanou čokoládu a cukr vaříme za stálého míchání a když začne vařit, přilejeme mléko rozmíchané s moukou a žloutkami a uvaříme hustou kaši. Do ješte teplé kaše přidáme vymíchané máslo a necháme vychladnout.



www.netkucharka.cz