0872.pohankový chléb od pH

Kategorie: Chléb
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
150 ml bílého jogurtu
200 ml vody
2 lžíce olivového oleje, pokud možno Extra virgin
1 lžíce octu, pokud možno vinného
300 g hladké mouky
50 g plnohodnotné mouky
150 g pohankové mouky
100 g pohankových krup
2 lžíce pohankové krupice
2 lžíce pohankových klíčků
2 lžíce bramborové kaše v prášku s mlékem
1 lžičky instantní melty
1 lžičky mletého kmínu
2 lžičky soli
1 lžička cukru
3 lžíce kvásku (recept č,98 nebo č,627)
trošku krystalického (sypkého) vitamínu C / klik
0,25 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí


Postup
Pohankové kroupy propláchneme, zalijeme teplou vodou a necháme 2 - 3h bobtnat.
Před přípravou těsta slijeme, vodu můžeme použít do těsta, část krup si necháme na posypání chleba - to provádíme před posledním kynutím. Těsto pomašlujeme jen vlažnou vodou a kroupy mírně zatlačíme.
Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední



www.netkucharka.cz