Kategorie: Koláče Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 0 Náročnost: lehký Autor: |
Suroviny
200 ml vlažného mléka
40 g cukru
70 g změklého másla
0,25 lžičky soli
2 lžičky skořice
400 g polohrubé mouky
0,5 kostky čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
náplň:
100 g změklého másla
70 g cukru (v tom 1 vanilkový)
1 lžíce skořice
Postup
Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme obdélník, který rozpůlíme podélně (vzniknou tedy dva obdélníky) potřeme náplní, nakrájíme na asi 5cm kousky, které smotáme a vzniknou miniroládky (asi 18ks). Uprostřed je hodně promáčkneme vařečkou nebo tupou stranou nože, jako bychom je chtěli rozpůlit - vnitřek hodně vyjede i s trochou náplní. Na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem necháme ještě nakynout, pomašlujeme rozkvedlaným vejcem a pečeme při 225°C / cca 12 minut. Hotové františky ihned přendáme z plechu na mřížku.
www.netkucharka.cz