0028.těsto na pizzu

Kategorie: Pizza
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
250 g vody
35 g olivového oleje (asi 5 lžic)
10 g soli (asi 2 lžičky)
500 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 0,25 čerstvého droždí


Postup
Vykynuté těsto buď rozdělíme nebo necháme v celku. Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, vyválíme natenko, okraje necháme vyšší. Přednáme nejlépe na vyhřátý plech. Základem může být rajčatová omáčka nebo jen kečup, zdobíme dle svých chutí. Dáme do hodně vyhřáté troub a pečeme zprudka 7 - 10 minut.
Pro pizzu je lepší sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu. Peče se zprudka - nejlépe na spodku trouby. Pizza by měla mít výrazně vyšší teplotu odspodu.



www.netkucharka.cz