Kategorie: Chléb Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 0 Náročnost: Autor: |
Suroviny
350 ml kvásku (recept č,98 nebo č,627)
100 ml podmáslí
150 ml vody
2 lžíce oleje
3 lžičky soli
2 lžičky chlebového koření
2 menší uvařené a nastrouhané brambory
350 g hladké mouky
100 g žitné celozrnné mouky
50 g pšeničné celozrnné mouky
0,25 lžičky sušeného droždí
po zvukovém signálu přidáme semínka
Postup
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
U kváskových chlebů je někdy nutné po skončení kynutí těsto nechat dále kynout. Proto pokud není dostatečně nakynutý, před fází pečení pekárnu vypneme, zapneme na 1 minutu program Pečení a vypneme. Necháme dostatečně dlouho kynout v zavřené pekárně, pro upečení zvolíme program Pečení.
Poznámka
Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední
www.netkucharka.cz