Kategorie: Chléb Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 0 Náročnost: Autor: |
Suroviny
200 g kvásku (recept č,98 nebo č,627)
350 g podmáslí
300 g hladké pšeničné mouky
100 g celozrnné žitné mouky
100 g celozrnné pšeničné mouky
60 g špaldové jemně mleté
150 g bramborové kaše
20 g másla
2 lžičky soli
0,5 lžičky sušeného nebo půlka z 0,25 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme slunečnice, nemletý mák, zlatý len, kmín
semínka na posypání: salátová směs
Postup
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
U kváskových chlebů je někdy nutné po skončení kynutí těsto nechat dále kynout. Proto pokud není dostatečně nakynutý, před fází pečení pekárnu vypneme, zapneme na 1 minutu program Pečení a vypneme. Necháme dostatečně dlouho kynout v zavřené pekárně, pro upečení zvolíme program Pečení.
Poznámka
Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední
www.netkucharka.cz