Tajemství krále Šumavy

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
40 dkg roštěnky
10 dkg vepřového plecka
10 dkg předního hovězího masa
5 dkg čabajky
sádlo
hladká mouka
strouhanka
10 dkg křenu
cibule
hořčice
sůl
zázvor
jalovec
kapie


Postup
Vepřovou plec a přední hovězí umeleme spolu s čabajkou, osolíme, opepříme a přidáme trochu strouhanky a hladké mouky. Z takto připraveného masa uděláme řízky (1 řízek na osobu). Roštěnky osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na rozpáleném sádle. Zároveň opékáme řízky z mletého masa. Roštěnky posypeme mletým zázvorem, vyjmeme z tuku, tuk zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem a necháme provařit a do této šťávy přidáme rozdrcený jalovec, Opečené roštěnky pomažeme hořčicí, posypeme drobně nakrájenou cibulkou, na to položíme řízek z mletého masa, posypeme strouhaným křenem a podléváme šťávou. Zdobíme kapií a petrželkou. Podáváme s opékanými brambory.



www.netkucharka.cz