Ředkvičková pomazánka

Kategorie: Pomazánky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 svazek ředkviček 300?g žervé
lučiny nebo cottage sýra
i ve směsi 50?g sýra s modrou plísní
nastrouhaného (nemusí být) hrst řeřichových lístků sůl
špetku cukru a pepř na dochucení tmavý chléb k podávání


Postup
1. Ředkvičky nastrouhejte na hrubém struhadle nebo v robotu. Vložte je do cedníku a jemně, stejnoměrně posolte. Nechte asi čtvrt hodiny stát, aby zelenina pustila vodu (zbytek pak ještě vymačkejte). V misce utřete měkké sýry, přidejte ředkvičky, osolte, případně opepřete a chuť dotáhněte trochou cukru. Pokud jste se rozhodli použít plísňový sýr, buďte opatrní se solí – sýr bývá sám o sobě dost slaný.

2. Mažte na krajíce chleba a ihned podávejte. Pomazánka v chladu vydrží do druhého dne, ale působením šťávy z ředkviček zřídne. Vylouženou vodu tedy odlijte – anebo původní pomazánku přetvořte na hustý salát.



www.netkucharka.cz