Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 6
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kg kančí kýty
Mořidlo:
0,25 l vody
0,12 l octa 4 procentního
3 lžíce kořenové zeleniny
4 pepře
2 zrnka nového koření
0,5 bobkového listu
špetka tymiánu
2 kuličky jalovce
sůl
Příprava:
6 dkg slaniny
kořenová zelenina
cibule
5 pepř
2 kuličky nového koření
bobkový list
sůl
0,06 l červeného vína
8 dkg šípkové zavařeniny
citronová kůra a šťáva
máslo
mouka


Postup
Maso z kýty vložíme do svařeného a vychladlého mořidla na 2 - 4 dny a každý den je obracíme. Dáme na pekáč s cibulí,slaninou a zeleninou, podlijeme mořidlem a vínem, přidáme koření a pečeme. Omáčku zahustíme jíškou, přidáme šípkovou zavařeninu, citronovu kůru a šťávu.



www.netkucharka.cz