Nakládaná niva

Kategorie: Nakládané
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Práce

Suroviny
Niva /nejlepší je niva v krabičce ta se dá rozříznou na třikrát česnek - nešetřit /dvě hlavičky olej chilí, pepř celý, sůl cibule /nešetřit sklenice


Postup
Koupím Nivu rozříznu ji na půl jde i na třetiny, aby nebyla moc silná. Pak si připravím česnek/hodně/ rozmačkám a to napatlám na tu Nivu z obou stran. Pak vezmu čilí koření a posypu opět Nivu z obou stran. Mezitím mi někdo nakrájí cibuli na kolečka a také si připravím nové koření a bobkový list. Napatlanou Nivu si opatrně rozřezám na kostičky. Na dno sklenice si dám vrstvu cibule, Nivy a koření bob.list 1 a dvě nová koření I, zase cibuli, Nivu a pokračuji až mám vše ve sklenici. Někdy použiji i dvě sklenice podle velikosti. Nahoru ještě dám vrstvu cibule a bob.list a nové koření - vše se zalije olejem a nechá se alespoň týden uležet a pak už jen dobrou chuť. Před konzumací sleji olej - ten se dá použít buď na další zpracování Nivy nebo k naložení masíčka a může se zkusit i do česnečky nebo bramboračky.



www.netkucharka.cz