Kari knedlíčky s mangovým chutney

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: *
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
800 g mletého hovězího masa
1 žemle
cibule
nakládaná okurka
100 g neslaných arašídů
1 snítka čerstvého oregána
1 snítka rozmarýnu
1 snítka tymiánu (i mraženého)
2 lžíce strouhanky
2 vejce
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce kari
8 lžic oleje
0,5 lžičky soli
0,5 lžička čerstvě mletého pepře
Na chutney:
750 g zralých plodů manga
1 cibule
1 stroužek česneku
50 rozinek
0,5 lžičky zrnek nového koření
0,5 lžičky hořčičného semínka
1 lžička koriandru
100 g cukru
sůl
mletý zázvor
0,12 l vinného octa


Postup
Žemli namočíme do vody. Cibuli, okurku, oříšky a bylinky nasekáme nadrobno. Spolu se strouhankou, vejci, rajským protlakem, vymačkanou žemlí a kořením důkladně smícháme s mletým masem. Ze směsi vytvarujeme malé knedlíčky. Na oleji je opečeme do zlatohněda, dáme odkapat a necháme vychladnout. Oloupaná manga, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Rozinky vypereme, osušíme a s kořením roztlučeme v hmoždíři. Smícháme s mangem, cibulí, česnekem, zalijeme octem, při mírné teplotě za stálého míchání 20 minut povaříme a necháme vychladnout. Podáváme k masovým knedlíčkům v omáčníku.



www.netkucharka.cz