Pečínka s pivní omáčkou

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
800 g vepřové pečeně
1 lžička soli
pepř
0,25 lžičky česnekového prášku
150 g cibule
2 lžíce oleje
0,25 litru piva
2 lžičky Solamylu
4 lžíce smetany


Postup
Maso potřete kořením. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Olej zahřejte v pekáči na vysokou teplotu, maso za stálého obracení opečte do hněda. Přidejte cibuli a podlejte trochou piva. Pečeni přikryjte a nechte při nízké teplotě změknout, pivem podlévejte častěji po okraji nádoby, maso polévejte horkou vypečenou šťávou. Pečeni krájejte na nahřátém servírovacím talíři, Solamyl a smetanu rozkvedlejte, vmíchejte do šťávy a nechte vzkypět. Ochuťte. Příloha: Brambory s petrželkou a růžičková kapusta na másle. Vychlazené pivo, bílé víno.



www.netkucharka.cz