Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
800 g vepřové pečeně
1 lžička soli
pepř
0,25 lžičky česnekového prášku
150 g cibule
2 lžíce oleje
0,25 litru piva
2 lžičky Solamylu
4 lžíce smetany
Postup
Maso potřete kořením. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Olej zahřejte v pekáči na vysokou teplotu, maso za stálého obracení opečte do hněda. Přidejte cibuli a podlejte trochou piva. Pečeni přikryjte a nechte při nízké teplotě změknout, pivem podlévejte častěji po okraji nádoby, maso polévejte horkou vypečenou šťávou. Pečeni krájejte na nahřátém servírovacím talíři, Solamyl a smetanu rozkvedlejte, vmíchejte do šťávy a nechte vzkypět. Ochuťte.
Příloha: Brambory s petrželkou a růžičková kapusta na másle. Vychlazené pivo, bílé víno.
www.netkucharka.cz