Kategorie: Ryby Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 celý candát
sušené švestky
8 plátků anglické slaniny
200 g sýru rokfór
2 feferonky
1 pórek
200 ml smetana
3 větší brambory
sůl
pepř
1 cibule bílá
kopr
olej
Postup
Z candáta připravíme dlouhá filátka, která posolíme, opepříme a necháme odležet.
Mezitím si z pórku nakrájíme pásky, které spaříme ve vroucí vodě a pak je necháme ve studené vodě zatáhnout.
Na filátka klademe slaninu, kopr a švestku, vše zavineme, spíchneme jehlami a ovážeme pásky z pórku. Vložíme do pekáčku s trochou oleje a na plátky nakrájenými brambory. Dáme péct do trouby na 160°C asi na patnáct až dvacet minut.
Pokrájenou cibulku a feferonku orestujeme, přidáme nastrouhaný sýr, necháme povolit a zalijeme smetanou. Povaříme a ochutíme solí a pepřem.
Hotové závitky přeléváme omáčkou a podáváme s opečenými plátky brambor.
www.netkucharka.cz