Candát se slaninou a sýrovkou

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 celý candát
sušené švestky
8 plátků anglické slaniny
200 g sýru rokfór
2 feferonky
1 pórek
200 ml smetana
3 větší brambory
sůl
pepř
1 cibule bílá
kopr
olej


Postup
Z candáta připravíme dlouhá filátka, která posolíme, opepříme a necháme odležet. Mezitím si z pórku nakrájíme pásky, které spaříme ve vroucí vodě a pak je necháme ve studené vodě zatáhnout. Na filátka klademe slaninu, kopr a švestku, vše zavineme, spíchneme jehlami a ovážeme pásky z pórku. Vložíme do pekáčku s trochou oleje a na plátky nakrájenými brambory. Dáme péct do trouby na 160°C asi na patnáct až dvacet minut. Pokrájenou cibulku a feferonku orestujeme, přidáme nastrouhaný sýr, necháme povolit a zalijeme smetanou. Povaříme a ochutíme solí a pepřem. Hotové závitky přeléváme omáčkou a podáváme s opečenými plátky brambor.



www.netkucharka.cz