Kategorie: Mléko/sýry Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
150 g másla
180 g ementálu
0,5 hrníčku smetany
0,5 lžičky sladké papriky
250 g hladké mouky
0,5 prášku do pečiva
1 vejce
mandle
pistácie
kmín
sůl
Postup
Z másla, nastrouhaného ementálu, smetany, mouky, prášku do pečiva, soli a papriky vypracujem těsto. Necháme 2 hodiny odležet a pak vyválíme na plát, ze kterého vykrajujeme srdíčka. Ta potřeme vaječným žloutkem, posypeme pistáciemi, mandlemi, kmínem a pečeme do růžova. Podáváme s májovým salátem, který připravíme takto:
Natrhaný salát smícháme s krájenými artyčoky, žampióny, chřestem, okurkou, petrželkou a poklademe plátky vařeného vejce. Vše přelijeme marinádou z vaječného žloutku, oleje, vinného octa, hořčice, kapie, pepře a petrželky. Na závěr posypeme řeřichovou natí.
www.netkucharka.cz