Granadýr marš

Kategorie: Těstoviny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 brambory
300 g flíčků
1 velká cibule
sladká paprika
sůl
sádlo
slanina
2 kyselé okurky
2 lžička červené steril. řepy


Postup
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Flíčky uvaříme. Cibulku osmažíme na sádle dozlatova, přidáme slaninu, vmícháme brambory, osolíme, posypeme sladkou červenou paprikou a nakonec vmícháme flíčky. Je lepší poměr, když je flíčků malinko víc. Podáváme s kyselou okurkou nebo červenou řepou.
Existuje ještě Spišská varianta granadýru, kdy se nakonec přidává brynza s kysanou smetanou.



www.netkucharka.cz