Masová směs s bylinkami v bramborové kaši

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kg brambor
600 g mletého masa
1 větší cibule
2 vejce
100 g strouhané nivy
smetana
strouhanka
olej
hlávkový salát
petrželka
bazalka
rozmarýn
sůl


Postup
Uvařené brambory slijeme, přidáme smetanu a vymícháme kaši, kterou ochutíme solí a bylinkami. Když vychladne, vmícháme do ní rozšlehané vejce a nastrouhaný sýr. Polovinu kaše dáme do olejem potřeného a strouhankou vysypaného pekáčku. Navrch rozložíme na cibuli orestované mleté maso. Osolíme, opepříme a zalijeme půlkou rozšlehaného vejce. Druhou půlku kaše navrstvíme nahoru a zalijeme zbytkem rozšlehaného vejce. Dáme do trouby a zapečeme dozlatova. Podáváme s listy zeleného salátu.



www.netkucharka.cz