Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 kg brambor
600 g mletého masa
1 větší cibule
2 vejce
100 g strouhané nivy
smetana
strouhanka
olej
hlávkový salát
petrželka
bazalka
rozmarýn
sůl
Postup
Uvařené brambory slijeme, přidáme smetanu a vymícháme kaši, kterou ochutíme solí a bylinkami. Když vychladne, vmícháme do ní rozšlehané vejce a nastrouhaný sýr. Polovinu kaše dáme do olejem potřeného a strouhankou vysypaného pekáčku. Navrch rozložíme na cibuli orestované mleté maso. Osolíme, opepříme a zalijeme půlkou rozšlehaného vejce. Druhou půlku kaše navrstvíme nahoru a zalijeme zbytkem rozšlehaného vejce. Dáme do trouby a zapečeme dozlatova. Podáváme s listy zeleného salátu.
www.netkucharka.cz