Banánová kuřata z Kajmanských ostrovů Otty Kalluse

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 kuřecí prsa
2 malé oloupané banány
2 polévkové lžíce másla
2 polévkové lžíce drceného česneku
1 polévková lžíce nadrobno nasekané šalotky
1 větší zelené jablko
1 polévková lžíce kari
3 polévkové lžíce hladké mouky
200 ml kuřecího vývaru
250 ml smetany
trojobal (strouhanka chlebová, mouka, vajíčka)


Postup
Prsíčka rozřízneme takovým způsobem, abychom docílili tvaru motýla, naklepeme, osolíme, opepříme a zabalíme do něj půlku malého banánu. Závitek zabalíme do fólie a dáme odležet do lednice.
Mezitím rozehřejeme máslo, orestujeme česnek a cibuli, zaprášíme moukou, přidáme kari, jablko, přilijeme vývar a vše podusíme. Dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladnout, rozmixujeme a ještě propasírujeme. Znovu vrátíme na oheň, přilijeme smetanu a prohřejeme.
Odleželé závitky obalíme v trojobalu a osmažíme. Nezakryté je pečeme po dobu asi 15 minut, aby se kuře propeklo.
Podáváme s vařenou rýží přelité omáčkou.

Výborně k tomuto jídlu chutná těžší Rýnský ryzlink



www.netkucharka.cz