Smetanové kuřecí řízky se žampióny

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 kuřecí řízky
4 lžíce oleje
sůl
pepř
Omáčka:
2 cibule
400 g žampionů
300 ml smetany
200 ml vývaru
2 lžíce čerstvých bylinek
4 lžíce bílého vína
sůl
pepř
rýže


Postup
Řízky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a na pánvi opečeme, jakmile se na mase vysráží bílkoviny, maso obrátíme a hned vyndáme, aby se nevysušilo. Na zbylém tuku opečeme cibuli a plátky žampionů. Přilijeme vývar, smetanu a vše krátce povaříme. Přidáme bylinky, omáčku osolíme, opepříme a ještě necháme přejít varem. Poté řízky vložíme do omáčky, prohřejeme a nakonec omáčku ochutíme vínem. Podáváme se zázvorovou nebo kari rýží.



www.netkucharka.cz