Kategorie: Luštěniny Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
600 g zelených fazolek
15 ml zakysané smetany
15 ml sladké smetany
100 g másla
100 ml mléka
3 polévkové lžíce sekaného kopru
2 polévkové lžíce octa
Postup
Zelené fazolky uvaříme v osolené vodě
Ze smetany a mléka připravíme sladkokyselou omáčku, kterou zahustíme moukou a osolíme. Smícháme s fazolkami.
Gratinované brambory
Uvařené brambory nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme a vše klademe po vrstvách do vymazané zapékací mísy. Poslední vrstvu pokropíme rozpuštěným máslem.
Po zapečení v troubě zakapeme smetanou. Zdobíme nasekanou petrželkou.
www.netkucharka.cz