Dragounské maso v bramborových plackách

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
800 g vepřové libové kýty
1600 g kysaného zelí
3 cibule
3 pol. lžíce sádla
5 bobulek jalovce
5 stroužků česneku
1 kávová lžička pálivé
mleté papriky
sůl
pepř
vývar na podlévání
10 ml borovičky
bramborové placky
750 g brambor
175 g polohrubé mouky
2 polévkové lžíce sádla
sůl


Postup
Vepřové maso nakrájíme na kostičky. Na sádle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme pálivou papriku a jalovec. Vložíme maso, osolíme, opepříme, orestujeme a podlijeme vývarem. Chvíli dusíme a pak přidáme nakrájené kysané zelí a dodusíme doměkka. Na závěr přidáme utřený česnek a podle chuti dokyselíme. Do hotového zelí přilijeme ostrou pálenku. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme. Vmícháme mouku, osolíme a vypracujeme těsto. Z něj vykrajujeme placky, které opékáme na malém množství tuku. Servírujeme tak, že na placku doprostřed dáme dragounské maso a druhou plackou zakryjeme.



www.netkucharka.cz