Vepřová pečínka s tuňákovou majonézou

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
2,5 kg vepřové kotlety
6 stroužků česneku
rozmarýn
citrón
50 ml oleje
250 g konzervovaného tuňáka v oleji
50 g ančoviček
50 g kaparů
sůl
pepř
2 lžičky sekané zelené petrželky
2 citróny


Postup
Nejprve smícháme česnek, rozmarýn, pepř, olej a vše vetřeme do masa, které necháme 24 hodin odležet. Pak maso osolíme a pečeme na pekáči s pečící mřížkou asi hodinu a půl. Potom vyjmeme mřížku a maso zalijeme citrónovou šťávou a výpekem. Pečeme až do změknutí. Maso krájíme na plátky za studena. Tuňákovou majonézu připravíme našleháním žloutků, oleje a citrónové šťávy. Přidáme kapary, ančovičky s citrónovou šťávou a tuňáka. Zdobíme ančovičkami, kapary a petrželkou.



www.netkucharka.cz