Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 kuře
šalvěj (čerstvá)
rozmarýn větvičky
česnek
citrónová a pomerančová kůra
150 ml pomerančového džusu
olivový olej
koření pěti vůní
med
5 dkg pancetta
sůl
pepř
Postup
Z kuřete oddělíme křidýlka, každé křidýlko ještě oddělíme u kloubů, aby vznikly z každého dvě části, stehýnka oddělíme a vykostíme (kůži necháme na mase), opět rozdělíme každé stehýnko na dvě části. Ze zbytku kuřete vyjmeme kostru, která může být použita na polévku a zbytek kuřete rozdělíme na kousky tak, aby mohly být použity na špízy .
Připravíme si marinádu - roztlučeme šalvěj, rozmarýn (lístky rozmarýmu stáhnuté z větviček - holé větvičky si necháme na špízy), česnek, přidáme citrónovou a pomerančovou kůru, pomerančový džus, půl kávové lžičky koření pěti vůní (skořice, badyán, hřebíček, pepř a fenykl), sůl, pepř a olivový olej.
Naporcované maso rozdělíme na tři až čtyři hromádky a napícháme na větvičku rozmarýnu, příp. na špejli.
Špízy potřeme marinádou, obtočíme sušeným špekem a pokapeme medem. Pečeme asi 40 min pod alobalem, poté alobal sundáme a ještě 10 min. dopékáme nebo 5 min. grilujeme.
www.netkucharka.cz