Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
400 g řízků z kuřecích prsíček
sůl
pepř
600 g meruněk
250 g sušených švestek (vypeckovaných)
1 lžíce oleje
1 lžíce citronové šťávy
kayenský pepř
250 g netučného tvarohu
1 lžíce madeiry
citronová šťáva
Postup
1. Omyté a osušené kuřecí řízky nakrájíme na stejně velké kousky. Osolíme a opepříme.
2. Omyté meruňky rozkrojíme a vypeckujeme. Zhruba 100 g meruněk odložíme stranou.
3. Na grilovací jehlu střídavě napichujeme kousek masa, půlky meruněk a sušenou švestku.
4. Olej rozmícháme s citronovou šťávou a kayenským pepřem. Směsí potřeme maso.
5. Grilujeme 5-10 min, ve středně rozehřátém grilu, až je maso propečené.
6. Rozmixujeme zbývající meruňky spolu s tvarohem a ochutíme madeirou a citronovou šťávou.
7. Špíz upravíme na talíře a podáváme s tvarohovým krémem a bylinkovou bagetou.
www.netkucharka.cz