Rybí krém s kukuřicí

Kategorie: Masové polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: kluci v akci

Suroviny
vývar
1 rybí hlava a ostatní zbylé části ryby
1 mrkev
1 petržel
1 celeru nebo jedna část z řapíkatého celeru
1 cibule
8 kuliček černého celého pepře
4 kuličky nového koření
3 bobkové listy
1,2 l vody
sůl
zavářka
200 g mražené nebo sterilované kukuřice
50 g másla
100 ml smetany
100 ml bílého vína
světlá jíška instantní
1 hrst jemně sekané petrželové natě
bílý pepř
muškátový oříšek


Postup
1. rybí části omyjeme a společně s omytou, velmi nahrubo nakrájenou zeleninou vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a s kořením zvolna vaříme. Během varu sbíráme na povrchu vzniklou pěnu 2. po 45 60 minutách scedíme přes jemné síto 2. kukuřici osmahneme na másle a zalijeme scezeným vývarem, přivedeme k varu, přidáme zeleninu z vývaru pokrájenou na menší kousky, obrané maso z ryby, zjemníme smetanou, bílým vínem, dochutíme solí, bílým pepřem, muškátovým oříškem a zahustíme instantní jíškou



www.netkucharka.cz