Harísa

Kategorie: Kořenící směsi
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 6
Náročnost:
Autor: labuznik.com

Suroviny
6 prolisovaných stroužků česneku
0,33 hrnku mletého koriandru
sůl
100 g celých sušených červených chilli papriček
0,33 hrnku mletého římského kmínu
0,66 hrnku olivového oleje


Postup
Z chilli papriček odstraníme stopky a semena a podélně je nakrájíme na poloviny. Zalijeme je vroucí vodou a odstavíme na 5 minut, aby změkly.
Papričky odcedíme a v mixéru je smícháme s česnekem, solí a kořením. Za chodu mixéru přiléváme slabým proudem olej a dobře rozmixujeme.


P.S. Omáčka vydrží zakrytá v lednici až 2 týdny.
Podáváme ji při pokojové teplotě jako přílohu k arabským pokrmům (např. kuskus) nebo ji můžeme vmíchat do dušených pokrmů nebo polévek k získání zvlášť ostré chuti.



www.netkucharka.cz