Faustovo kuře

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kuře
8 stroužků česneku
sůl
trochu hladké mouky
pepř
mletá paprika
kari koření
80 g slaniny
olej
2 dl červeného vína
12 plátků slaniny
máslo


Postup
Očištěné kuře rozporcujeme, potřeme česnekem utřeným se solí a obalíme ve směsi z mouky, pepře, papriky a kari. Na oleji rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a pak zprudka opečeme porce kuřete. Ty potom podlijeme vínem, zmírníme oheň a dopečeme. Když je maso měkké, porce vložíme na pekáč vedle sebe, na každou z nich dáme plátek slaniny, plátek másla a ve vyhřáté troubě zapečeme. Podáváme s opečenými bramborami.



www.netkucharka.cz