Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 kuře
8 stroužků česneku
sůl
trochu hladké mouky
pepř
mletá paprika
kari koření
80 g slaniny
olej
2 dl červeného vína
12 plátků slaniny
máslo
Postup
Očištěné kuře rozporcujeme, potřeme česnekem utřeným se solí a obalíme ve směsi z mouky, pepře, papriky a kari.
Na oleji rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a pak zprudka opečeme porce kuřete. Ty potom podlijeme vínem, zmírníme oheň a dopečeme.
Když je maso měkké, porce vložíme na pekáč vedle sebe, na každou z nich dáme plátek slaniny, plátek másla a ve vyhřáté troubě zapečeme. Podáváme s opečenými bramborami.
www.netkucharka.cz