Zmrzlina (bezlepková)

Kategorie: Poháry/zmrzliny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 5
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Na zmrzlinu:
3 vejce (žloutky a bílky odděleně)
120 g cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
400 ml mléka
2 PL Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
Na ozdobu:
1 bal Šlehačky v prášku Dr.Oetker
150 ml studeného mléka
oblíbené ovoce


Postup
1. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. V mléce rozmícháme pudingový prášek. Mléko s pudingem vmícháme pomocí ručního šlehače (na nejnižším stupni otáček) k našlehaným žloutkům. Směs vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. 2. Uvařený puding vychladíme za stálého míchání ve vodní lázni. 3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do vychlazeného pudingu. 4. Směs nalijeme do misek a dáme do mrazáku (nejlépe přes noc) zmrznout. 5. Misky se zmrzlinou ponoříme na chvíli do horké vody (asi do 0,75 výšky misky), aby se zmrzlina uvolnila, a pak ji vyklopíme na servírovací talířek. Ozdobíme ovocem a šlehačkou ušlehanou podle návodu na obalu ze šlehačky v prášku Dr.Oetker a studeného mléka.



www.netkucharka.cz