Houbové pečenáče

Kategorie: Houby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 dcl - olej
sůl
vejce
strouhanka
2 ks cibule
mouka
jalovec
10 ks houby
pepř celý
bobkový list
nové koření
5 dcl - sladkokyselý nálev na okurky (lák)


Postup
Houby si očistíme a zbavíme je nožiček. Nachystáme si trojobal - mouku, rozkvedlané vejce (osolíme jej) a strouhanku. Všechny hlavičky v trojobalu postupně obalíme. Rozehřejeme si fritovací hrnec nebo si na pánvi rozpálíme větší množství tuku a obalené hlavičky orestujeme. Přibližně 5 minut. Zatímco se nám budou hlavičky restovat, nakrájíme si cibuli na kolečka a umyjeme si sklenici. Do sklenice vkládáme vychlazené hlavičky a prokládáme je vrstvami cibule. Nahoře by měla zůstat vrstva cibule, pokud se vám to podaří. Nakonec přidáme koření - bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec a lžíci oleje. Poté zalijeme lákem z Deka a při 70°C sterilujeme 20 minut. Necháme vychladnout a uskladníme sklenici v chladu.



www.netkucharka.cz