Klobásy v hořčičné omáčce s jablky

Kategorie: Nezařazeno
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 lžíce rybízová zavařenina
2 lžíce hrubozrnná horčice (kremžská)
pepř
1 snítka - rozmarýn
sůl
300 ml drůbeží vývar
1 ks cibule
8 ks klobása (kvalitní)
2 ks jablko
1 lžíce olej


Postup
Cibuli a jablka očistíme a nakrájíme na osminky (klínky). Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm asi pět minut opékáme klobásy. Pak mezi ně přidáme cibuli a smažíme, dokud vše nezačne zlátnout. Občas směs promícháme. Přidáme jablka, zvýšíme teplotu a jablka necháme zezlátnout. Mícháme je opatrně, aby se nerozpadla. V misce mezitím vyšleháme rybízovou zavařeninu a hořčici. Přidáme je do pánve a směs přivedeme k varu. Omáčku vaříme, dokud není hustá a sirupová. Pak snížíme teplotu, přidáme vývar a rozmarýn, podle chuti sůl a pepř a asi 10 minut vše povaříme. Podáváme s bramborovou kaší nebo opékanými brambory.



www.netkucharka.cz