Kategorie: Nezařazeno Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 0 Náročnost: Autor: |
Suroviny
6 dkg másla
1 mrkev
0,37 l mléka nebo smetany
1 lžička nasekané zelené petrželky
1 cibule
sůl
2 lžíce hladké mouky
1 bobkový list
2 hřebíčky
Postup
Očištěnou mrkev a cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do rendlíku, ve kterém jsme rozpustili máslo. Přidáme hřebíčky, bobkový list, lžičku petrželky a zpěníme. Zaprášíme moukou a usmažíme světlou jíšku. Zalejeme mlékem nebo smetanou, přisolíme a povaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Omáčku přecedíme. Můžeme použít při zapékání, v tomto případě do omáčky vmícháme ještě jednu lžičku sekané petrželky, nebo používáme jako základ pro ostatní omáčky.
www.netkucharka.cz