Kuřecí tortellini s rajčatovou šťávou a bazalkou

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
Těsto: 250 g hrubé mouky
2 vejce
1-2 lžíce vody
Náplň:
400 g kuřecího masa
3 lžíce oleje
1 vejce
2 lžíce strouhaného parmazánu
3 stroužky česneku
petrželová nať
sůl
mletý černý pepř
Omáčka:
190 g rajského protlaku
1 cibule
80 g celeru
2 mrkve
2 lžíce oleje
cukr
bílý pepř
sůl
bazalka


Postup
Postup přípravy: Z mouky, vajec a vody připravíme tuhé těsto, zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme půl hodiny odpočinout. Mezitím připravíme masovou náplň. Kuřecí maso umyjeme a umeleme nebo nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli a pepře, přidáme k masu a směs na oleji restujeme asi 10 minut. Přidáme vejce, zamícháme a odstavíme. Vmícháme nakrájenou petrželku, strouhaný sýr a necháme vychladnout. Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme na pláty a vykrojíme kolečka o průměru 5-7 cm. Každé kolečko vložíme do tvořítka na taštičky, na polovinu dáme lžičku masové náplně a sevřeme. Konce vzniklé taštičky přitlačíme k sobě. Tortelliny vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Cibuli oloupeme, karotku a celer očistíme, vše nakrájíme na kousky a podusíme na oleji asi 20 minut. Pak směs rozmixujeme, přidáme rajčatový protlak, osolíme, osladíme, opepříme a dusíme bez pokličky do zhoustnutí omáčky. Do hotové omáčky přidáme trochu bazalky.



www.netkucharka.cz