Ošizená svíčková

Kategorie: Nezařazeno
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: lab 25028

Suroviny
Ingredience:
2 mrkve
2 petržele
0,5 celeru
troška oleje
2 menší cibule
500 ml zeleninového vývaru, příp. voda a bio-bujon
250 ml acidofilního mléka
2 lžíce hladké mouky (jemně mletá špalda)
troška soli
0,5 citronu - šťáva z
4 kuličky nového koření
10 kuliček celého pepře
2 lístky bobkového listu
kdo chce - tymián a trochu cukru - já ani jedno nepoužívám


Postup
Příprava:
Do hrnce dáme na kapce oleje restovat kořenovou zeleninu nakrájenou na plátky. Jakmile trochu zezlátne, přidáme cibulku na kostičky a restujeme ještě i do jejího nahnědnutí.
Do sáčku svážeme pepř, nové koření a bobkový list, vše přidáme do kastrolu a přilijeme 0,25 litru vývaru. Povaříme.
Acidofilní mléko smícháme s moukou a vlijeme do hrnce. Řádně promícháme a vaříme mírně cca 20 minut. Vyndáme koření. Omáčku rozmixujeme ponorným michérem. Naředíme zbytkem vývaru, chceme-li. Dochutíme šťávou z citronu, případně solí, někdo může i trošku přisladit, chce-li.

Podáváme s knedlíky a brusinkami. Možno též jen tak, jako mňam omáčku.

Vím, že píšu, že je to ošizené - snad mě nikdo neukamenuje, že takto se svíčková nedělá. Nicméně mě příjemně překvapila výsledná chuť - takřka není poznat, že jídlo nezavadilo o smetanu.



www.netkucharka.cz