Studená okurková polévka

Kategorie: Zeleninové polévky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
POTŘEBUJETE:
4 středně velké salátové okurky, oloupané a nahrubo nakrájené + několik plátků na ozdobu
350 ml zakysané smetany
kůru z půlky omytého citronu
šťávu z jednoho a půl citronu
1 lžíci nadrcených listů máty + pár lístků na ozdobu
4 lžíce přírodního krupicového
cukru
sůl a pepř na dochucení


Postup
1. MIXUJTE A SMÍCHEJTE
Okurky s mátou rozmixujte. Pak přimíchejte zakysanou smetanu, přidejte citronovou šťávu i kůru a cukr. Promíchejte, ochutnejte a po libosti dochuťte solí a pepřem.
2. DEJTE DO CHLADU
Takto připravenou polévku uložte na dvě hodiny do chladničky. Podávejte
studené, zdobené mátou a plátky okurek.



www.netkucharka.cz