Studentské jídlo: omeleta

Kategorie: Vejce
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
POTŘEBUJETE:
1 velkou bramboru
1 lžíci olivového oleje
1 malou cibuli, nakrájenou
plátky na
1 feferonku
6 vajec
hrst strouhaného tvrdého sýra
sůl a pepř


Postup
1. PŘIPRAVTE SMĚS
Nakrájejte bramboru na osm
klínků; nemusíte se obtěžovat
s loupáním. Feferonku zbavte
semínek a nakrájejte na nudličky.
Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej,
vhoďte brambory a za občasného
promíchání je čtvrt hodiny až
dvacet minut pečte. Měly by být
zlatavé a uvnitř propečené (pokud
pánev přikryjete pokličkou,
budete mít hotovo rychleji). Pak
brambory vyjměte z pánve a dejte
na ni smažit cibulku. Jakmile
zezlátne, přidejte feferonku a po
chvíli i bramboru.

2. NECHEJTE ZAPÉCT
Rozbijte vejce a zalijte jimi
bramborovou směs. Osolte
a opepřete. Až vám vejce budou
připadat hotové, posypte je sýrem
a nechte chvíli zapéct. Podávejte
nakrájené na klínky, nejlépe
se zeleninovým salátem anebo
s dušenými fazolemi.



www.netkucharka.cz