Ohnivé tango

Kategorie: Alkoholické nápoje
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny
1 pomeranč
10 ks celých hřebíčků
1 l červeného vína
250 ml pomerančového džusu
250 ml rumu
cukr na oslazení podle chuti


Postup
1.Pomeranč omyjeme a kůru oloupeme do spirály na ozdobu. Oloupaný pomeranč rozdělíme na dílky a nakrájíme na malé kousky. 2. Víno svaříme s džusem a hřebíčkem. Nenecháme dlouho vařit, aby alkohol nevyprchal. Nápoj odstavíme z plotny a přilijeme rum. Osladíme podle chuti, dobře zamícháme a přelijeme do servírovací nádoby. 3. Do nápoje zamícháme nakrájený pomeranč a servírovací nádobu ozdobíme spirálami pomerančové kůry. Naléváme do skleněných nebo hliněných pohárů na svařené nápoje. TIP: Můžeme dochutit šťávou z limetky.



www.netkucharka.cz