Kuřecí prsíčka plněná hermelínem

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: Specialita šéfkuchaře hotelu ``Adria`` pana Faltyse, 2002

Suroviny
800 g kuřecích prsíček
60 g hermelínu
40 g loupaných mandlí
olej na smažení
Na omáčku:
máslo
1 lžíce hladké mouky
80 ml smetany
80 ml bílého vína
40 g sýru niva
citróny
provensálské koření
sůl
pepř
Příloha:
opečené brambory


Postup
Kuřecí prsa protkneme plátky hermelínu, osolíme a opečeme rychle na másle nebo oleji. Ve výpeku osmahneme mouku, přidáme bílé víno, sýr niva, koření, ušlehanou smetanu. Umícháme hladkou sýrovou omáčku, kterou pokrm polijeme. Podáváme například s opečenými brambory.



www.netkucharka.cz