Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 6 Náročnost: Autor: |
Suroviny
16 kuřecích křidélek
1 velká cibule
6 stroužků česneku
2 cm čerstvého zázvoru
2 10 pálivých papriček (to záleží jak pálivé to chcete mít)
1 dl oleje
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce medu
1 lžička čínského koření
Příloha:
chléb
dip omáčky
Postup
Dobře opláchneme křidélka pod tekoucí vodou, osušíme, každé 2-3 krát nařízneme až na kost a dáme do lednice. Pomocí robotu (mixeru) uděláme ze všech tuhých ingrediencí pastu, pak přidáme tekuté části, ale oleje jen polovinu. Zbylý olej rozehřejeme v kastrůlku, přidáme právě vyrobenou pastu a za stálého míchání svařujeme 10-12 minut. Necháme úplně vychladnout. Vychlazenou pastu natřeme na porce a necháme marinovat v lednici 6 - 24 hodin. Čím déle, tím lépe. Rozehřejeme gril, naolejujeme jeho špruclíky a křidýlka pečeme, až nejsou uvnitř růžová; tj. asi 7 minut po každé straně.
www.netkucharka.cz