Kuřátko na estragonu s hermelínem

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 menší kuře
100 g másla
10 malých cibulek
1 šálek čerstvého estragonu
1 hermelín
sůl
zelený drcený pepř
sušená citrónová kůra
150 ml bílého vína
Příloha:
bylinková rýže


Postup
Kuře osolíme, obalíme v drceném zeleném pepři a opečeme na pekáčku na másle spolu s malými cibulkami. Cibulky vyjmeme z pekáče a dáme stranou. Do dutiny kuřete nasypeme 0,5 množství estragonu a na kostky nakrájený hermelín. Uzavřeme jehlou a dáme péci. Zbytek estragonu smícháme s vínem a citrónovou kůrou. Touto směsí kuře částečně potíráme a podléváme. K již hotovému kuřeti vrátíme cibulky a ještě prohřejeme. Kuře naporcujeme a podáváme obložené cibulkami a bylinkovou rýží.



www.netkucharka.cz