Domácí sachr

Kategorie: Dorty
Hodnocení: **
Počet porcí: 4
Náročnost: středně obtížný
Autor:

Suroviny
4 vejce
150 g cukru krupice
80 g hladké mouky
20 g hrubé mouky
50 g oleje
2 lžičky kakaa
tuk na vymatění
hrubá mouka na vysypání formy
0,5 čokolády na vaření
ztužený tuk na polevu
4 lžíce malinové marmelády
1 balení šlehačky


Postup
Ze čtyř bílků a cukru uděláme tuhý sníh, do kterého opatrně přidáme nejprve čtyři našlehané žloutky, do kterých jsme postupně přidali olej (ne studený), dále mouku a kakao. Pečeme v dortové formě a mírně vyhřáté troubě asi 40 minut. Po vychladnutí rozkrojíme, namažeme marmeládou a potřeme čokoládou, kterou jsme rozpustili spolu s tukem ve vodní lázni. Při podávání ozdobíme šlehačkou.



www.netkucharka.cz