Ječmínkovy ledvinky

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 6
Náročnost: středně obtížný
Autor:

Suroviny
5 vepřových ledvinek
25 dkg čerstvých žampionů
2 větší cibule
1 kostka MAGGI Zlatého Hovězího bujónu
2 špetky koření Hungaria
1 špetka kmínu, soli, pepře (dle chuti)
2 dcl rostlinného oleje
5 stroužků česneku (větších)
500 ml vody
3 lžíce hladké mouky


Postup
Ledvinky namočíme na 2 hodiny do mléka.

Poté ledvinky nakrájíme na malé kousky. Očištěné žampióny nakrájíme na čtvrtky.

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji do měkka. Poté přidáme žampiony a společně dusíme 10 minut, přidáme ledvinky, kostku MAGGI Zlatého hovězího bujónu a promícháváme.

Po dalších 10 minutách podlejeme 250 ml vody, ve které jsme si předtím rozmíchali koření. 30 minut dusíme, dle potřeby promícháváme a podléváme.

5 minut před dokončením přidáme rozmačkaný česnek, zahustíme směsí vody(250 ml) a hladké mouky.

Dalších 5 minut vaříme za stálého míchání.
Příloha:
Rýže, houskový knedlík.


Poznámka
Koření Hungaria lze přiblížně nahradit: hořčičné semínko, sladká paprika, drcené chilli papričky, tymián a MAGGI Harmonie Chuti.



www.netkucharka.cz