Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 6 Náročnost: středně obtížný Autor: |
Suroviny
5 vepřových ledvinek
25 dkg čerstvých žampionů
2 větší cibule
1 kostka MAGGI Zlatého Hovězího bujónu
2 špetky koření Hungaria
1 špetka kmínu, soli, pepře (dle chuti)
2 dcl rostlinného oleje
5 stroužků česneku (větších)
500 ml vody
3 lžíce hladké mouky
Postup
Ledvinky namočíme na 2 hodiny do mléka.
Poté ledvinky nakrájíme na malé kousky. Očištěné žampióny nakrájíme na čtvrtky.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji do měkka. Poté přidáme žampiony a společně dusíme 10 minut, přidáme ledvinky, kostku MAGGI Zlatého hovězího bujónu a promícháváme.
Po dalších 10 minutách podlejeme 250 ml vody, ve které jsme si předtím rozmíchali koření. 30 minut dusíme, dle potřeby promícháváme a podléváme.
5 minut před dokončením přidáme rozmačkaný česnek, zahustíme směsí vody(250 ml) a hladké mouky.
Dalších 5 minut vaříme za stálého míchání.
Příloha:
Rýže, houskový knedlík.
Poznámka
Koření Hungaria lze přiblížně nahradit: hořčičné semínko, sladká paprika, drcené chilli papričky, tymián a MAGGI Harmonie Chuti.
www.netkucharka.cz