Roštěnky na kaparech

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: **
Počet porcí: 4
Náročnost: středně obtížný
Autor:

Suroviny
4 roštěnky
pepř
4 cibule
sůl
hořčice
kapary
vývar
hladká mouka
60 g tuku
mletá sladká paprika
4 lžíce kysané smetany
2 sterilované okurky


Postup
Roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme v mouce. Opečeme po obou stranách na rozehřátém tuku. Roštěnky vyjmeme, v tuku od opékání podusíme do zlatova cibulku a vyjmeme ji. Do tuku vrátíme maso , poklademe ho strouhanými okurkami a kapary, posypeme paprikou, přidáme hořčici a vývar a pod pokličkou dusíme doměkka. Občas podlijeme vývarem. Ke konci dušení přilijeme smetanu a vrátíme cibuli. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem



www.netkucharka.cz