Pivovarský tokáň

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: **
Počet porcí: 4
Náročnost: středně obtížný
Autor:

Suroviny
50 dkg libového vepřového masa (kýta)
5 dkg sádla
1 větší cibule
1 dkg mleté sladké papriky
0,5 l vývaru z hovězího masa( Masox)
sůl
3 stroužky česneku
0,12 l světlého piva
8 dkg strouhaného sýra


Postup
Maso nakrájíme na nudličky přes vlákno. Na sádle zapěníme cibulku,k ní přidáme maso a ze všech stran rychle opečeme. Potom maso osolíme , přidáme papriku, utřený česnek a zalijeme pivem. Pod pokličkou zvolna dusíme. Občas podlijeme vývarem a dusíme za občasného míchání doměkka. Hotové upravíme na talíře, povrch posypeme sýrem. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.



www.netkucharka.cz