Staročeské pečenáče z kaprů

Kategorie: Nakládané
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g porcovaného kapra
sůl
kmín
hladkou mouku olej
2 velké cibule
1 stroužek česneku
divoké koření, kapary
sůl
cukr
ocet


Postup
Kapra nasolíme a necháme odležet. Poté pomoučíme a zprudka opečeme. Pečené porce naskládáme do kastrolu a přelijeme lákem. Lák připravíme z 1dílu vody,1 dílu octa,nahrubo nasekané cibule a 1 stroužku česneku,celého pepře,nového koření,bobkového listu a dle chuti osolíme a opepříme a necháme přejít varem. V láku kapra velmi krátce povaříme a necháme vychladnout. Nakonec opepříme,posypeme kapary a uložíme do chladna. Druhý den můžeme ochutnat, ale nejlepší jsou až za tři dny.



www.netkucharka.cz