Kategorie: Nakládané Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
500 g porcovaného kapra
sůl
kmín
hladkou mouku olej
2 velké cibule
1 stroužek česneku
divoké koření, kapary
sůl
cukr
ocet
Postup
Kapra nasolíme a necháme odležet. Poté pomoučíme a zprudka opečeme. Pečené porce naskládáme do kastrolu a přelijeme lákem.
Lák připravíme z 1dílu vody,1 dílu octa,nahrubo nasekané cibule a 1 stroužku česneku,celého pepře,nového koření,bobkového listu a dle chuti osolíme a opepříme a necháme přejít varem.
V láku kapra velmi krátce povaříme a necháme vychladnout. Nakonec opepříme,posypeme kapary a uložíme do chladna. Druhý den můžeme ochutnat, ale nejlepší jsou až za tři dny.
www.netkucharka.cz