Bakoňské vepřové kotlety

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
3 lžíce sádla
2 velké cibule
30 g slaniny
2 papriky
4 kotlety
sůl
pepř
1 lžíce sladké papriky
2 dl kysané smetany
mouka
špetka pálivé papriky
3 žampióny


Postup
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na sádle. Přidáme pokrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, podlijeme, přidáme sladkou i pálivou papriku a dusíme. Když maso změkne, přisypeme papriku a žampióny pokrákené na kousky, podusíme, zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Podáváme s noky, těstovinami, knedlíky nebo brambory.



www.netkucharka.cz