Pečená kachna s tymiánem

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
kachna
tymián
sůl
suky:
500 g polohrubé mouky
kvasnice
mléko
vejce
sádlo
sůl


Postup
Kachnu posolíme s potřeme tymiánem. Otočíme ji na břicho a dále zvolna péct do trouby. Rozpečenou kachnu naporcujeme, slijeme sádlo, podlijeme vodou a necháme dopéct dozlatova.
Příloha: moravské zelí a suky.
Suky:
Připravíme stejně těsto jako knedlíky z mouky, kvasnic, mléka a vejce. Těsto dobře vypracujeme a necháme odpočinout. Kousky těsta rozválíme na silnější placky, ty potřeme změklým sádlem, posypeme krupicí zavážeme jako suk. Vaříme v osolené vodě. Když suky rozkrájíme lístkují.



www.netkucharka.cz