Jemný jahodový koláč do remosky

Kategorie: Koláče
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Ingredience:
100 g Hery
150 g cukru krupice
140 g hrubé mouky
3 vejce
půlka prášku do pečiva
5 lžic mléka
menší jahody


Postup
Postup přípravy: Heru, cukr a žloutky utřeme do pěny. Pak střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka zamícháme sníh. Remosku vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou. Do hliníkové formy dáme na dno pečící papír. Těsto rozetřeme, nahoru poklademe menšími jahodami, poprášenými hrubou moukou. Nasadíme horní těleso, zapneme a pečeme 30-35 minut. Zkusíme špejlí, zda je propečeno. Jahod nedáváme přehnaně mnoho. Můžeme použít i jiné ovoce -višně, rybíz apod. V troubě pečeme v koláčové nebo dortové formě.



www.netkucharka.cz